HTML

Hey Europe, sorry about our Prime Minister

Ez a blog a "Szeretünk Viktor" antitézise. Keress meg a facebookon is!

Friss topikok

  • balazst: Én nem vagyok ilyen optimista. Schmitt Pál lemondott (lemondatták), mert Orbánnak már kellemetlen ... (2012.04.02. 23:59) Schmitt el, remény be
  • Pilu: Teljes mértékben egyetértek veled. Továbbá őszintén irigyellek az optimizmusodért, de nekem már ne... (2012.03.15. 19:48) Tehetség és kilábalás

Nem szeretünk Viktor!

2012.01.29. 16:51 :: Prime Minister

Mi ez a blog?

Van egy cím, ami magyarázatra szorul: Hey Europe, sorry about our Prime Minister, azaz elnézést Európa, hogy ilyen Miniszterelnökünk van.

Kezdjük talán onnan, hogy mi az amit nem jelent ez a cím. Nem jelenti azt, hogy "Szeretünk Viktor". Ez ennek pontosan az antitézise.

szeretunk_viktor.jpg

Miért az antitézissel kezdem? Mert nem vagyok egyedül azzal a vélekedésemmel, hogy most kurvára nem politikai blogot kéne írnom, hanem együtt lehetnék például a családommal, foglalkozhatnék a munkámmal, vagy akár a hobbiaimmal. Viszont nagyon nem tetszik az, hogy azok akiknek vezetniük kéne ezt az országot, azok egyrészt elfogadhatatlanul szar munkát végeznek és ráadásul olyan döntéseket hoznak, amivel minden 89 utáni kormányunknál hosszabb időre betonozzák be, kódolják bele a jövőbe korlátozott, rövidtávú és kicsinyes gondolkozásukat. És ezt a többséggel meg is kajáltatják, mert pont olyanok ők, mint a magyar átlgember: sértődött, kisebbségi komplexusos, hárító, sorsáért felelősséget nem vállaló.

A kormányzásnak a nevelés, jó irányú tudatformálás lenne a lényege szerintem. Az, hogy a saját példáján keresztül utat mutasson. Olyanok kellenének, akikre fel lehet nézni, akiktől tanulni lehet. Te Viktor nem ilyen vagy. Pont azon a szinten vagy, mint az átlagember, akinek tetszel. Te nem felemeled az átlagot, hanem gondoskodsz róla, hogy véletlenül se váljon jobbá még jó sokáig.

Szeretünk Viktor! Szeressétek a gyereketeket, vagy a kedvenc focistátokat, rock zenészeteket, de könyörgöm ne egy politikust. Mert különben hamar ide jutunk:

rakosi.jpg

Rákosit is sokan szerették, lehet, hogy annyian is mint téged Viktor, de ha még senki nem mondta volna, politikusnak nem az a dolga, hogy azt mondja és tegye ami tetszik, hanem azt ami jó. Ha a csillogó szemekre van szükséged, akkor maradtál volna  a focipályán, vagy álltál volna óvóbácsinak inkább.

Hát ezért csináltam ezt a táblát és a facebook csoportot:

NYT kicsi2.gif

Tudd, hogy egy csomóan nem szeretünk. Azt, hogy kit szeretnénk helyetted, azt még nem tudjuk, de téged nem, az biztos.

A blog persze nem arról szól majd, hogy nem szeretem Orbánt. Akkor nagyjából itt lenne vége. Hanem arról is amit szeretnék, ami már egy hosszabb történet.

Szólj hozzá!

Címkék: politika facebook prime minister Orbán Magyarország hey europe Rákosi

A bejegyzés trackback címe:

https://heyeurope.blog.hu/api/trackback/id/tr283969127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása