HTML

Hey Europe, sorry about our Prime Minister

Ez a blog a "Szeretünk Viktor" antitézise. Keress meg a facebookon is!

Friss topikok

  • balazst: Én nem vagyok ilyen optimista. Schmitt Pál lemondott (lemondatták), mert Orbánnak már kellemetlen ... (2012.04.02. 23:59) Schmitt el, remény be
  • Pilu: Teljes mértékben egyetértek veled. Továbbá őszintén irigyellek az optimizmusodért, de nekem már ne... (2012.03.15. 19:48) Tehetség és kilábalás

Schmitt el, remény be

2012.04.02. 21:41 :: Prime Minister

Ahogy azt már sokan, sok helyen elmondták, egy méltatlan ember távozott a közéletből, ezen nincs Schmitt tovább ragozni:)
A legfontosabbról viszont nem esett szó, hogy mi is az „Álamfő” lemondásának a valódi üzenete?
Az, hogy van remény. Van remény, mert ha sokan akarjuk, akkor mégis csak működik a „negyedik hatalmi ág”, a média kontrollja a közélet felett. Mikor volt arra példa, hogy oknyomozó újságírói munka valami fontos eredményt, változást hozott volna ebben az országban? Mikor szembesült ilyen következményekkel bármely hazug politikusunk - akikből pedig nincs hiány?
Ezer köszönet a HVG-nek az ügy kipattintásáért, de ahhoz, hogy a bulvárkacsa hógolyó lemondó beszédes lavináig terebélyesedett, kellett a tüntetések sorozata, az alternatív köztársasági elnök választás, a viccgyártása, Schmitt facebook oldalának ellehetetlenítése, a sorozathazugság bemutatása a külföldi véleményformálóknak, tehát a nyomásgyakorlás minden formája.
Kellettünk mi, egyszerű magyar állampolgárok - és látjátok, megcsináltuk. Kicsit csodálkozom is, hogy senki nem szervezett valami örömünnepet, mert megérdemelnénk. Nem csak haragból lehet az utcára menni, hanem örömből is. Ezt még tanulnunk kell, de lesz még esélyünk javítani ezen.
Most játsszák a mozik az Éhezők viadala c. negatív utópia filmet. Ebben mondja a főgonosz, hogy úgy lehet rabszolgaságban tartani az embereket, hogy mindig adnak nekik egy kis reményt, de nem túl sokat.  
Sablonos film, de ez a mondata igaz. Nálunk is egyedül a remény az, ami megmozgathatja végre ezt az apátiába fordult országot. Ez az amit a politikusaink 22 éven át elloptak tőlünk, de most visszavettük, saját erőnkből, sajátmagunknak. Innentől fogva nincs megállás, 2014-ben politikai paradigmaváltás lesz itt, akárki meglássa.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://heyeurope.blog.hu/api/trackback/id/tr124359736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trapphenci 2012.04.02. 22:05:54

én mondtam, hogy uccamurizzunk! :)

balazst 2012.04.02. 23:59:39

Én nem vagyok ilyen optimista. Schmitt Pál lemondott (lemondatták), mert Orbánnak már kellemetlen volt a "jelenléte". Félek hogy még sokkal rosszabb jön helyette.
süti beállítások módosítása